Gun je bedrijf een jubileumboek. Bij het vieren van een bedrijfsjubileum.

Een jubileum van een bedrijf wordt meest uitbundig gevierd. Het levert namelijk nieuwe kansen op. In dit artikel gaan we in op een jubileumboek waarmee een bedrijfsjubileum echt onvergetelijk wordt.
De geschiedenis vertelt veel over de toekomst
Bedrijven die lang bestaan, vormen het levende bewijs dat ze in een snel veranderende wereld de juiste oplossingen weten te bieden. Je zou dus kunnen stellen dat bedrijven met een lange en rijke geschiedenis per definitie goed presteren. (Economische) tegenwind weten ze te overwinnen en ze hebben de juiste antwoorden op veranderende marktvragen. Het zijn deze kwaliteiten die een succesvol verleden onderstrepen en tegelijk een indicator zijn voor een mooie toekomst.
Sterker met een sterk verleden
De levenscycli van bedrijven is de laatste jaren korter geworden. Er komen meer bedrijven die vaker korter bestaan. Bedrijven verdwijnen door overnames en fusies, maar helaas ook door faillissementen en het gewoon stoppen van de activiteiten omdat er geen overnamekandidaat is. Het is een komen en gaan. Daarom worden bedrijven die langer bestaan, vaak heel goed gewaardeerd door de markt. Puur het feit dat je langer meedraait, toont aan dat je meegaat met nieuwe ontwikkelingen en klanten blijvend aan je weet te binden met de kwaliteit en toegevoegde waarde van je producten of diensten.
Wanneer vier je een bedrijfsjubileum
Hoe dynamischer de markt waarin je actief bent hoe eerder een jubileum op zijn plaats is. Bedrijven actief in bijvoorbeeld mode, ict en online groeien vaak razendsnel. Een jubileum zal voor deze groep bedrijven vaak al na 10 jaar op zijn plaats zijn. De praktijk laat zien dat bedrijven al jubilea vieren vanaf 5 of 10 jaar, maar dat de bereidheid om het te vieren na 25 jaar echt toeneemt.
Een jubileum krijgt nog meer aandacht als er ook andere aanleidingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw bedrijfspand, een volgende generatie aan het roer, toevoeging van activiteiten, specialisatie of belangrijke koerswijzigingen. Het vieren van een jubileum kan dan een belangrijke bijdrage leveren om deze ontwikkelingen te duiden en medewerkers, klanten of andere stakeholders er nauw bij te betrekken.
Jubileum en jubileumboek voor bedrijven
Wie een jubileum viert, kijkt terug. Wat is er dan mooier om dat moment voor altijd vast te leggen in een jubileumboek. Onderstaand drie motivaties om een jubileumboek te maken:

  • Vastlegging
  • Propositie
  • Toekomstvisie

Vastlegging: een cadeau
Wie het verleden niet vastlegt, raakt het op den duur kwijt. Het vastleggen van je bedrijfsgeschiedenis is een cadeau voor iedereen die het bedrijf een warm hart toedraagt en erbij betrokken is en was. Medewerkers en ook klanten, die onderdeel van de geschiedenis zijn, weten een jubileumboek van je bedrijf te waarderen. En een jubileumboek wordt met de jaren alleen maar waardevoller.
Propositie: raison d’être
Waarom werd het bedrijf ooit opgericht? Wat waren de doelstellingen en hoe ontwikkelde het bedrijf zich onder wisselende omstandigheden? Welke grote projecten zorgden voor een doorbraak en hoe pakten innovaties en vernieuwingen uit? Het verleden geeft een loepzuivere kijk op zaken als innovatie en marketing en geeft een beeld van het succes, en het bestaansrecht, van de onderneming.
Toekomstvisie: pr-instrument
Waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar ga je naar toe? Een duidelijke toekomstvisie onderstreept ondernemerschap en geloof in de toekomst. Een mooi slotakkoord over de toekomst bijvoorbeeld, levert duidelijkheid en vertrouwen op. Of je vraagt klanten naar hun verwachtingen. Het jubileumboek wordt zo nog meer een pr-instrument waarmee klip en klaar duidelijk wordt, dat je klaar bent voor de toekomst.
Het maken van een jubileumboek
Dat begint met een goede voorbereiding en een gesprek met Mooi Vastgelegd. Mooi Vastgelegd heeft een reclame-communicatie achtergrond en helpt bedrijven van a tot z. Dus vanaf het eerste idee, de uitwerking in tekst en beeld, de vormgeving en de productie. Mail ons voor een afspraak. Of bel direct: 06 215 24 097
Offerte jubileumboek
Wat kost een jubileumboek? Bel daarvoor direct Douwe Soepboer, tekstschrijver en een van de initiatiefnemers van Mooi Vastgelegd, tel. 06 215 24 097. Al na een eerste gesprek kunt u een gedetailleerde offerte tegemoet zien.