Een tocht langs bijzondere mensen en momenten. Gelukkig is er nu het boek.

Bijna een jaar lang werkten we met MooiVastgelegd aan een jubileumboek voor Woonstichting Etten-Leur (WEL in de volksmond). Een bijzondere missie. In 2017 bestond de organisatie 25 jaar. Maar toen we begonnen aan het boek, was al duidelijk dat WEL begin 2018 waarschijnlijk zou fuseren. Alle reden om haast te maken om de geschiedenis van deze markante en eigenzinnige organisatie voor altijd vast te leggen.


De keuze voor een boek
Waarom in deze digitale tijden nog kiezen voor een boek? Het antwoord ligt in eerste instantie bij WEL. Zij wilden hun huurders, medewerkers, relaties en oud-medewerkers een passend cadeau aanbieden. En wat is er dan mooier om in woord en beeld de talloze ontwikkelingen op het terrein van stadsontwikking, bouwen en wonen in Etten te laten zien. Zo’n boek is een parel in elke boekenkast en is veel meer dan cadeau voor het moment. Want wie over pak hem beet 25 jaar het boek nog eens openslaat,  komt tot de ontdekking dat de wereld – klein en groot – zich in een continue stroom van veranderingen beweegt.
 
De geschiedenis zal zich blijven herhalen
Het jubileumboek Tocht langs bijzondere mensen en momenten is een tocht van 25 jaar door Etten-Leur. Die tocht begint in 1992 en luidt een periode van groei, ontwikkeling en hoogconjunctuur in. Tijdens die tocht wordt in 2008 de wereld – en dus ook Etten-Leur -geraakt door een wereldwijde economische crisis. Geen sector wordt zo hard geraakt als de bouw. Met grote gevolgen voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven, woningcorporaties en particulieren. Het lijkt alweer zo lang geleden. Want nu in 2018, tien jaar later, hebben we opnieuw te maken met economische voorspoed, snelstijgende huizenprijzen en een krappe woningmarkt. De geschiedenis herhaalt zich. Nu al weer.
 
De geschiedenisboeken in
Het jubileumboek  is klaar en verspreid. Tal van huurders reageerden na ontvangst van het boek naar WEL met hun complimenten over dit boek vol met foto’s en verhalen.
WEL is nu inderdaad echt geschiedenis. Het verhaal gaat echter verder binnen de nieuwe corporatie Alwel. Ongetwijfeld wordt dit ook weer een tocht langs bijzondere mensen en momenten …
Lees de reacties van huurders op het boek
Bekijk het boek Tocht langs bijzondere mensen en momenten
Douwe Soepboer, partner bij Reclamebureau Reach en samen met Hennie van de Kar initiatiefnemer van Mooi Vastgelegd.