Douwe Soepboer

‘Van informatie, verhalen maken. Informatie vergeet je snel. Verhalen zijn er om te onthouden.’


Douwe Soepboer (1962) draait ruim 20 jaar mee in het communicatievak. Als zoon van een tuinder in het noorden van Friesland was een opleiding agrarische bedrijfskunde een min of meer logische keuze. Na deze opleiding lonkte echter steeds meer het communicatievak.
In 1993 werd de knoop doorgehakt. Douwe startte een eigen bedrijf met tekstschrijven als belangrijkste activiteit. Van lieverlee werden activiteiten uitgebreid waarna Douwe in 1999 besloot met een compagnon het bedrijf Reach te starten, waarmee fullservice oplossingen op het gebied van print en internet worden aangeboden.
De afgelopen 20 jaar schreef Douwe teksten voor onder andere de industrie, financiën, bouw, handel en export, zorg, overheid en onderwijs. Douwe hierover: “Een brede interesse in maatschappelijke en sociale ontwikkelingen helpt me bij het vinden van de juiste toon en richting van de teksten. Een goede voorbereiding op een interview is je echt verdiepen. Een goed gesprek en waardevolle informatie is het cadeau dat daarna volgt.”
Het schrijven van teksten is één. Minstens zo belangrijk is het verbeelden van de informatie in foto of film. Juist daarin toont Douwe zich een ware teamplayer die samen wil werken met vakmensen die dezelfde hoge kwaliteit in uitvoering nastreven. Binnen Mooi Vastgelegd is die samenwerking met alleen maar vakmensen georganiseerd.
De keuze om samen met Hennie van de Kar te gaan ondernemen in Mooi Vastgelegd is de gezamenlijke drive om verhalen van anderen te vertellen. Belangrijk uitgangspunt bij Mooi Vastgelegd is dat alle teksten in copyteam worden geschreven om zo de hoogst mogelijke kwaliteit in vorm en stijl te realiseren.
Zoekt u een actieve gesprekspartner die niet alleen wil luisteren maar ook de juiste vragen wil stellen om tot een mooi verhaal te komen?