Hennie van de Kar

‘Mensen en hun werk’ is een thema dat Hennie van de Kar-Vervooren (1970) mateloos fascineert. Als ex-beroepskeuzeadviseur is zij oprecht nieuwsgierig naar gemaakte loopbaankeuzes. Zij houdt ervan om voor bedrijvige mensen en menselijke bedrijven, verhalen mooi vast te leggen. Zo schreef zij het jubileumboek over het Breda Jazz Festival en de teksten voor persoonlijke cadeauboeken van een accountantskantoor.


Hennie groeide op als jongste dochter in een Rotterdams middenstandsgezin waar werk altijd vóór alles ging. Na haar middelbare school koos zij voor een opleiding aan de Akademie Mens-Arbeid in Tilburg. Daar leerde zij de gesprekstechnieken om empathisch te luisteren én toch een gesprek te sturen. Hennie geeft u alle ruimte om uw verhaal te doen. Goed luisteren, vindt zij de basisvoorwaarde voor goed schrijven.
Eind 2000 beëindigde Hennie haar loopbaan als beroepskeuzeadviseur / sollicitatietrainer / personeelsconsulent om, na een opleiding PR, beroepsmatig te gaan doen wat zij het liefste doet: tekstschrijven! Sinds 2001 schrijft zij vanuit haar tekstbureau verfrissende teksten in opdracht; zakelijk met een persoonlijke noot.
Om zich verder te verdiepen in het biografische genre, rondde zij in 2015 de opleiding Familieverhalen en (auto)biografisch schrijven aan de Schrijversacademie succesvol af. In datzelfde jaar voltooide zij de memoires van haar moeder. Precies op tijd. Drie weken nadat haar moeder dit persoonlijke boek had uitgereikt aan kinderen en kleinkinderen, overleed zij. Het boek werd hierdoor van onschatbare waarde.
Open en onbevooroordeeld geeft Hennie op een praktische en gedisciplineerde manier vorm aan uw woorden. Zij gelooft in de grootse kracht van kleine verhalen, waarin de mens echt centraal mag staan.
Door haar betrokken manier van werken, besteedt Hennie bewust aandacht aan het fris houden van haar hoofd. De dagelijkse wandelingen met haar Pyreneese berghond Ventoux om dat te bereiken.
Zoekt u een oprecht geïnteresseerde schrijfster voor het vastleggen van uw verhaal?